Fietsroosters in plantvakken Engelse Wijk : bij de heraanleg van de Engelse wijk koos de stad ervoor om grote boomvakken te plaatsen die het autoverkeer in de wijk afremmen. Dit werkt en de stad wil dit zo behouden. Met de opening van de nieuwe school is het immers belangrijk om het fietsverkeer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Toch wil de stad het fietscomfort nog verhogen.

Om te onderzoeken hoe dit het beste gebeurt, plaatste de stad enkele maanden geleden 2 proefopstellingen in de Bergenstraat. Na evaluatie beslist de stad om de biggenruggen in de Engelse wijk te verwijderen en alle boomplantvakken uit te rusten met een fietsrooster.

Tussen het fietsrooster en de rijweg komen er signalisatiepaaltjes zodat enkel fietsers gebruik kunnen maken van de extra ruimte. Het autoverkeer wordt nog steeds afgeremd door de slalombeweging. Het rooster heeft een anti-sliplaag en is een meter breed.

Heraanleg voetpaden Ieperstraat

De stad gunt de opdracht voor het heraanleggen van de voetpaden in de Ieperstraat aan de firma Hoebenschot uit Lichtaart. De prijs bedraagt 10.175,51 euro. In 2015 liet het stadsbestuur de voetpaden in de Engelse wijk heraanleggen. De heraanleg van de voetpaden in de Ieperstraat werd uitgesteld wegens de bouw van de nieuwe kOsh-campus. Nu het schoolgebouw af is, kan de heraanleg van start gaan.

Wordt vervolgd.

Beelden Johan Temmerman / NNieuws.